Nyheder


13.12.2020 - ØIF er den næst største idrætsforening i Horsens Kommune
Østbirk Idrætsforening ligger på 2. pladsen, når det drejer sig om de idrætsforeninger, der har flest medlemmer i Horsens Kommune.
I 2019 havde ØIF 1456 medlemmer fordelt på foreningens 10 aktiviteter.
Den største idrætsforening er Stensballe Idræts-Klub med 1645 medlemmer, som er fordelt på kun 5 aktiviteter.
Talene fremgår af medlemsoversigten i DGI Sydøstjylland.
Medlemstallene for 2020 er endnu ikke opgjort, men de vil formentlig være lavere, da corona-restriktionerne har holdt mange medlemmer tilbage.
06.04.2021 - Nyt fra Gymnastik - Udendørs sommertræning for voksne
Gymnastikudvalget tilbyder nu sommertræning udendørs for voksne:

Stram op med Anette Stenner Juhl
Holdet er for alle og med fokus på styrketræning primært ved hjælp af egen kropsvægt.
Træningen foregå udendørs med en tur ud af naturstien, et besøg på skolens legeplads eller en tur i Østbirks outdoor fitness.
Første gang torsdag den 8. april 2021 kl. 17.30.

Naturtræning med Sæunn Valdis Gudmundardottir
I træningsprogrammet vil der altid være fokus på konditionstræning og styrketræning, hvor alle kan være med, for man arbejder i sit eget tempo. Til at begynde med er programmet bygget op med intervaller af 5 minutters pulsøvelser og 5 minutters styrketræning.
Første gang tirsdag den 6. april 2021 kl. 16.30.

Cirkeltræning med Anne-Louise Finseth Nielsen og Mette Baunsgaard
På dette hold er der fokus på en kombination af styrketræning og cardio, som man også kender fra crossfit. Timen vil være bygget op med en hurtig opvarmning på ca. 10 minutter, dagens program med fuld intensitet i ca. 30 minutter og afslutningsvis en burnout, hvor vi giver det absolut sidste, vi har i os.
Holdet træner om mandagen. Der er desværre ikke flere ledige pladser på holdet.

Du kan tilmelde dig her
13.12.2020 - DGI bakker op om nye restriktioner, men ...
DGI bakker op om nye restriktioner, men er bekymret for folkesundheden.

Vi bakker naturligvis op om de nye restriktioner og myndighedernes anbefalinger. Vi håber virkelig, at de nye tiltag virker hurtigt, så vi igen kan mødes i idrætsforeningerne. Vi ved, at aktive fællesskaber har kæmpe betydning for folkesundheden og vores mentale trivsel,” siger DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

”Vi opfordrer foreninger til at holde kontakt til medlemmerne, ikke mindst børn og unge. Det kan være med virtuel træning, eller måske bare en SMS eller et telefonopkald fra trænerne, så vi på forskellig vis kan holde fast i fællesskabet, indtil vi igen kan mødes fysisk. Der er brug for opbakning både blandt frivillige og medlemmer og fra samfundet i øvrigt, så vi kan bevare gejsten i en svær tid,” siger Charlotte Bach Thomassen.
13.12.3030 - Al indendørs idræt er lukket ned indtil 3. januar 2021

Østbirkhallen lukket - indendørs idræt lukket ned

Med de seneste corana-restriktion for 38 kommuner, heriblandt Horsens Kommune, rammes idrætsforeningerne voldsomt:

I Horsens kommune og 37 andre kommuner er der følgende restriktioner fra 9. december til 3. januar:
 • Al indendørs idræt lukkes ned
 • Udendørs idræt kan fortsat gennemføres, når de øvrige retningslinjer følges
 • Forsamlingsforbuddet om max 10 personer gælder alle uanset alder
 • Myndighederne opfordrer til, at man tager restriktionerne fra sin hjemkommune med sig, hvis man krydser kommunegrænsen. Hvis man bor i en af de 38 kommuner, kan man såleles godt dyrke fitness eller spille håndbold i en anden af de 38 kommuner, men ikke i øvrige kommuner.
 • Professionel idræt er fortsat undtaget
 • Tilladelsen til 500 tilskuere inkl. deltagere gælder kun udendørs – ikke indendørs
Landsdækkende restriktioner forlænges til 28. februar
 • Frem til 28. februar gælder forsamlingsforbuddet på max 10 personer. Børn og unge til og med 21 år er undtaget, dvs. grænsen for børn og unge er på 50 personer for idræts- og foreningsarrangementer uden overnatning. Dette gælder kun i kommuner uden særlige restriktioner.
 • Det anbefales, at sociale arrangementer aflyses.
 • Se de gældende retningslinjer på www.dif.dk/corona og www.dgi.dk/corona
17.11.2020 - Specielle ØIF-mundbind er et hit
Alle skal bære mundbind, når de kommer i Østbirkhallen. Og hvorfor ikke bekende kulør med sit mundbind ?

Den idé fik i hvert fald håndboldudvalget og indkøbte et antal sorte mundbind med ØIF-logo påtrykt.

De nye mundbind er netop blevet leveret og er allerede blevet et hit, så flere og flere af idrætsforeningens medlemmer møder op med ØIF-mundbind.

PS: Siden har bestyrelsen overtaget ideen og givet et ØIF mundbind til alle ludvalgsmedlemmer som en slags erstatning for den julefrokost, udvalgene normalt bliver inviteret til i december måend, men som i år er aflyst p.g.a. corona-restriktionerne.
02.11.2020 - 20 Idrætsmærker i Østbirk Idrætsforening
Trods bespænd fra coronaen har der i sommeren 2020 været god tilslutning til idrætsmærke-aktiviteten i Østbirk Idrætsforening, og 20 bestod de tre prøver: formprøve, udholdenhedsprøve og atletikprøve, der tilsammen udgør idrætsmærket.
Læs mere og se, hvem der har taget idrætsmærke i år her.
26.10.2020 - Nye corona-restriktioner
Fra Horsens Kommune har vi modtaget følgende om corana-restriktioner, der har betydning for Østbirk Idrætsforening, Østbirkhallen og alle vores medlemmer:

Forsamlingsforbud: træder i kraft fra mandag den 26. oktober 2020 til og med den 22. november 2020 i forbindelse med idræts- og foreningsaktiviteter. Vær opmærksom på, at der er gjort forskel på, hvordan henholdsvis børn & unge, voksne og professionelle idrætsudøvere må mødes:

• Børn og unge til og med 21 år: 50 personer

• Voksne over 21 år: 10 personer.

• Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder ikke for professionelle idrætsudøvere.

• Ved almindelige aktiviteter og sociale samlinger er der indført et forsamlingsforbud på 10 personer.

• Ved events med publikum gælder der fortsat et forsamlingsforbud på 500 personer, hvis de sidder ned og har retning mod en scene, bane eller lignende.

• Herudover anbefaler sundhedsmyndighederne, at arrangementer, der primært har et socialt formål samt arrangementer med overnatning, aflyses.

Mundbind: vær opmærksom på, at fra torsdag den 29. oktober er der krav om mundbind i indendørs kulturinstitutioner og idrætsfaciliteter. Det gælder for fra 12 år og opefter – dog ikke i forbindelse med udførelsen af selve aktiviteten, der hører til idrætten eller foreningen.
 
For at vi trods de skærpede omstændigheder stadig kan have et aktivt fritids- og foreningsliv, er det FORTSAT VIGTIGT, at vi overholder anbefalingerne fra myndighederne ved at

- undgå fysisk samvær før og efter træning. Klæd derfor om hjemmefra og gå i bad hjemme efter træning, hvis det overhovedet er muligt, og undgå sociale aktiviteter før og efter træning m.v.
- medbringe egne drikkedukke og eget udstyr, så vidt sidstnævnte er muligt
- ikke at møde op til træning m.v., hvis man har symptomer
- arrangere træning, så der er så lidt fysisk kontakt som overhovedet muligt
 
Henvendelsen fra Horsens Kommune slutter med en tak:

Vi har allerede set, at I har taget et enormt ansvar for at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så der stadig kan gennemføres foreningsaktiviteter til glæde for rigtig mange horsensianere. 1000 tak for det
Mundbind (68.7 Kb)
Plakat_Her_skal_du_bruge_mundbind_A3.pdf (67.5 Kb)
Plakat_forsamlingsforb_idraet_A3.pdf (76.0 Kb)
plakat_forsamlingsforb_forening_A3.pdf (75.9 Kb)
25.10.20 - Kærkommen hjælp fra hovedsponsorerne

Kærkommen hjælp fra hovedsponsor

 Østbirk Idrætsforening har som alle andre idrætsforeninger mistet indtægter p.g.a. corona-restriktionerne, men en del af det økonomiske hul, der er opstået, er blevet fyldt ud med en ekstra donation fra ØIF’s hovedsponsor SuperBrugsen i Østbirk og OK.
 SuperBrugsen og OK har nemlig lagt 30% oveni det sponsorbeløb, Østbirk Idrætsforening ellers skulle have modtaget. Så det er blevet til en check på ca. 40.000 kr. i stedet for de godt 30.000 kr., foreningen har optjent.
 Østbirk Idrætsforening får nemlig et beløb for hver liter brændstof, medlemmerne tanker fra OK benzinstanderne, og de penge er en del af den sponsoraftale, idrætsforeningen har indgået med SuperBrugsen i Østbirk og OK.
 - På grund af corona-restriktionerne har vi ikke kunnet gennemføre de normale kampagner for at få flere medlemmer til at bruge OK-benzinkortet, så alt andet lige stod vi over for en reduceret indtjening i år. Det har de ekstra 30% afhjulpet, men de 30% er imidlertid ikke kun en dejlig økonomisk håndsrækning i denne tid – vi påskønner virkelig, at SuperBrugsen og OK på denne måde viser forståelse for den situation, vi står i, siger formanden for Østbirk Idrætsforening, Jens Norup Simonsen.
 - Vores foreløbige opgørelse viser, at vi i år kommer til at mangle 100.000 kr. i forhold til budgetterne, men vi forsøger at spare forskellige steder, så vi regner med at kunne køre regnskabet igennem uden ekstra corona-kontingenter. Men de seneste restriktioner vil ramme os yderligere på pengepungen, og så er det befordrende at have et godt samarbejde med sine sponsorer, siger Jens Norup Simonsen.
1/10.20 - Ny hjemmeside 
Efter flere års ønske og 6-7 måneders forberedelse er Østbirk Idrætsforenings nye hjemmeside åbnet.

Det er bestyrelsens håb - og forventning, at den bliver flittigt brugt som kommunikationskanal mellem foreningen og medlemmerne og - ikke mindst - de yngste medlemmers forældre.

- Den gamle hjemmeside har i flere år trængt til et moderne look, og indholdet opfyldte heller ikke længere de forventninger, man kan have til oplysningerne fra en moderne idrætsforening, siger Jens Norup Simonsen, formand for Østbirk Idrætsforening.

- Vi ved, at familier i dag ønsker at kende visionen og politikkerne i den forening, hvor deres børn skal dyrke idrætter. Det har vi derfor lagt en del kræfter i at formulere. Vi er ikke i mål endnu, men vi arbejder på at få de sidste sider fyldt ud, så forældre på hjemmesiden kan se, hvad medlemmerne kan forvente i Østbirk Idrætsforening, men også hvad Østbirk Idrætsforening forventer af sine medlemmer.
24/9 2020 - Nu kan du også betale kontingent via MobilePay
Betalingsmodulet på Østbirk Idrætforenings hjemmeside er blevet udvidet, så der nu også kan betales med MobilePay.
Det har været et stort ønske, at denne mulighed blev åbnet, fordi mange unge fortrinsvis benytter dette betalingssystem.
Så når medlemmerne nu tilmelder sig en aktivitet, skal de vælge, om de ønsker at betale med MobilePay eller med betalingskort (Visa m. fl.)
1/10-20 - Ny fodboldbane tager form

Fodboldbane tager form


Der er i disse dage hektisk travlhed på sportspladsen - ikke blot på grund af mange skoleelever og idrætsforeningsfolk. 
Det er Jens Jørgensens store maskiner, der har haft travlt med at fjerne overflade orden og nu er ved at lægge et tykt lag sand som underlag til den kuststofbane, der ventes indviet sidst på året.
23/9-20 - Arkæologerne venter ikke spændende fund
Arbejdet med den nye kunststofbane i Østbirk har haft en langsom start. Det skyldes, at arkæologerne har været med på sidelinjen for at sikre, at evt. arkæologiske værdier ikke går tabt.
Men der er tidligere gravet på stedet - i orbindelse emd anlæggelse af fodboldbanerne - og derfor forventer arkæologerne ikke at finde vigtige spor. Alligevel skal overfladejorden graves forsigtigt af, og det tager selv sagt længere tid, end hvis en af Jens Jørgensens store maskiner kunne skubbe jorden væk.
22/9 2020 - Ny regel i Østbirkhallen
Personer der står eller går i et klubhuslokale, hvor der serveres mad og drikke, skal bære mundbind. Vi anbefaler tydelig skiltning, så man ved, at man er i sådan et område. Det betyder, at man i klubhusenes cafeer og restauranter skal bære mundbind, når man er ståede, fx står i kø ved kassen eller går på toilettet. Det kan virke ulogisk, hvis man lige har dyrket motion sammen uden mundbind, men det er vilkårene. Samtidig gælder kravet om, at man skal lukke senest klokken 22.
1/9-2020 - ØIF får ny kunststof bane
”Fagre nye verden” - ligger kun få måneder fremme

En kunststofbane har i flere år stået højt på ønskesedlen hos Østbirk Idrætsforenings fodboldudvalg, for det vil give mulighed for at spille fodbold året rundt, så spillerne ikke længere skal køre udenbys for at dyrke deres sport i de værste vintermåneder.

Og nu er ”Fagre nye verden” kun 2-3 måneder ude i fremtiden.

Gravearbejdet er gået i gang på træningsbanen bag hallen, og i december venter Horsens Kommune, at arbejdet er færdigt og banen dermed klar til indvielse.
For at give plads har idrætsforeningen måttet lade læhegnet mellem træningsbanerne fælde, og læhegnet ud til Naturstien har været gennem en ”slankekur”.
Nyetableringen betyder også, at fodboldafdelingens skur til opstregnings-maskinen og andet materiel skal flyttes et nyt sted hen.

Også krolf-banen har måttet finde nye ”græsgange” – det er blevet på opvisningsbanen, Trailergården Gantrup Arena. Her er der rundt om fodboldbanen og atletikanlægget anlagt en ny bane, der flere steder – op og ned ad skrænterne - har givet seniorspillerne større udfordringer, så alle nu skal bruge flere slag for ”at gå” 12-hullers banen.
15/9 2020 - Corona-regler i Østbirk Idrætsforening
En af de store udfordringer for idrætten er at følge de mange corona-regler, som udsendes af sundhedsmyndighederne, Horsens kommune og idrætsorganisationerne.
Derudover har der været behov for ens retningslinjer for alle ØIF’s idrætsaktiviteter. Hvis man fulgte retningslinjerne fra idrætsorganisationerne ville de være forskellige fra idræt til idræt. Det har bestyrelsen i ØIF ikke fundet hensigtsmæssigt og har derfor efter aftale med hallen vedtaget følgende:
 
Generelle regler i forbindelse med Corona:
Østbirk Idrætsforening har vedtaget følgende generelle retningslinjer for brugen af idrætsfaciliteterne i hallen og udendørsarealerne:
 • Mød ikke op hvis du har symptomer på sygdom
 • Husk at spritte hænder ved ankomst til hallen
 • Husk at holde afstand til hinanden
 • Deltagere til idræt kommer først 5 minutter før træning
 • Deltagerne kommer alene til idræt (forældrene kan sætte sig i cafeteriet, mens der er træning)
 • Benyttes omklædningsrummene skal man overholde antallet af personer – der er opsat skilte på dørene
 • Rengøring af redskaber/rekvisitter/udstyr sørger udvalgene selv for i forhold til deres retningslinjer
Bliv medlem i ØIF
Via dette link får du adgang til at tilmelde dig alle Østbirk Idrætsforenings aktiviteter
Bliv medlem

Sponsorer

Kalender
Besøg ØIF på Facebook
Østbirk Idrætsforening | Storegade 47 | 8752 Østbirk | CVR: 70085054 |